Wat is de Boston Butt?

Wat is de Boston Butt precies? Denkt u net zoals vele anderen bij dit vlees aan de kont van een varken? Niets is echter minder waar. Boston Butt is het bovenste deel van de varkensschouder en wordt gesneden met een stukje schouderblad. Waar de naam dan vandaan komt? Een butt, is een houten vaatje dat in Boston werd gebruikt om varkensvlees in te bewaren en vervoeren. Hoewel we het vlees tegenwoordig op andere manieren vers houden, is de naam traditioneel hetzelfde gebleven. Boston Butt is zeer geschikt voor pulled pork. Dit vlees mag echt niet ontbreken tijdens uw volgende barbecueavond. Bestel uw Boston Butt én andere soorten vlees zoals spareribs en Picanha bij een online leverancier zoals Beef&Steak.

Picanha vlees lastig te krijgen? Niet dankzij de specialist!

Picanha vlees is niet gemakkelijk te verkrijgen. Om deze reden wordt dit vlees vaak gezien als een luxe product. Zo vindt u het niet altijd terug bij uw lokale slager. Picanha vlees, ook wel staartstuk genoemd, is een vrij onbekende vleessoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Gelukkig hoeft u het vlees zo ver niet te zoeken. U bestelt het bij een specialist als Beef&Steak al binnen enkele muisklikken. Ga bijvoorbeeld voor de USA Grain Fed Picanha of de Aberdeen Angus Picanha om uzelf en uw gasten écht te verwennen. Bereid het vlees in de oven óf gril het op de barbecue. Wilt u uw gasten ook nog verwennen met andere stukken vlees? Met Boston Butt en spareribs zit u altijd goed.

Met deze tips wordt uw Picanha vlees overheerlijk

Bent u van plan om Picanha vlees te gaan bereiden op de barbecue? Een goede keuze, want dit vlees is overheerlijk. Ook is het goed om te weten, dat Picanha eenvoudig is om te bereiden. U gaart het op de barbecue of in de oven. Het belangrijkste waar u op moet letten, is de temperatuur. Deze mag niet te hoog zijn. De ideale temperatuur is tussen de 160 en 170 graden Celsius. Om het vlees nóg lekkerder te maken, kerft u het vetkapje diagonaal in het vlees en bestrijkt dit met olijfolie. Dit geeft extra veel smaak aan het vlees. U plaatst de vleeskant boven het vuur en draait het stuk pas om als het bijna klaar is. Bij een kerntemperatuur van 55 graden Celsius is de Picanha klaar. Nog één tip: bestel uw Picanha, Boston Butt, spareribs of andere soorten vlees bij een specialist als Beef&Steak. Hier ontvangt u altijd vlees van de allerbeste kwaliteit.